Kostymen den skaver
och jag
har inte duschat
idag är igår
och idag ska jag sitta kvar
Jag fuskade med mina svar
Den svarta kostymen ska av
Kostymen är inte jag
Kostymen är inte jag
är jag en Astronaut?
är jag en Astronaut?
är jag en Astronaut?
är jag så ensam?

Klänningen skaver
och du
den skyler knappt barmen
Idag är igår
och du ska ta mig härifrån
nu när det blåser på månen
ska du ta mig härifrån?
nu när vi fyllt alla hålen
nu när vi fyllt alla hål
är jag en Astronaut...


Lyrics submitted by tagg

När Det Blåser På Månen song meanings
Add your thoughts

3 Comments

sort form View by:
 • 0
  General CommentAm I an astronaut? Am I so alone?
  seahorseon February 22, 2007   Link
 • 0
  General Comment"du ska ta mig härifrån
  nu när det blåser på månen" - "you will take me away from here, now when the wind blows on the moon" (or so)
  -- doesn't get much more beautiful och sad i think.
  drateron August 14, 2007   Link
 • 0
  General Commentenligt mig kents bästa låt (gillar mest deras tidiga verk). texten är nog djupare än man tror, och någon får gärna fortsätta spinna vidare på mina tankar här men så här ser jag det (rätt uppenbart i och för sig):

  det första som bör sägas här är väl att det _aldrig_ blåser på månen, pga av att det inte finns ngn atmosfär. så fick ni en fysiklektion också (:

  texten beskriver en hycklare (personernas inre matchar ej det yttre), eller enkelt sagt en "wannabe". både killen i vers 1 och tjejen i vers 2 utger sig för att vara några de inte är. hans kostym och hennes slampiga klänning blir som skal mot omvärlden, för de vore ju fan om någon såg deras rätta jag. hans kostym som skaver är väl på sätt och vis hans samvete som ger sig till känna, vilket han också erkänner i och med "kostymen är inte jag". men även det där om kvarsittningen pga av fusk på prov har inte med skola att göra, utan även där handlar det om att han synar sitt inre och upptäcker att han "fuskat med sina svar".

  "är jag en astronaut, är jag så ensam?" betyder att han känner sig lika ensam som en astronaut ute i rymden. tjejen i andra stycket ser jag som hans bevis på att han inte är ensam, utan han har hittat en kärlek han inte trodde fanns. eftersom det omöjliga nu har hänt så känns det ungefär som att det blåser på månen, för att lite elegant sådär länka in i rymdstoryn.

  men sen kommer det som jag inte fattar mkt av. "nu när vi fyllt alla hålen [...] är jag en astronaut" där får någon gärna hjälpa mig att fylla i hålen (hähä). men kom fan inte och säg att fylla i hål är en matafor för att knulla (trots att jag ser kopplingen med att kostymen ska av, samt att "idag är igår" för både killen och tjejen för att anspela på ett fylleligg) nej, den här låten förtjänar en bättre betydelse än så.

  och förresten, jävlar vilket långt inlägg. den här låten förtjänar det dock (:
  davitoon August 26, 2007   Link

Add your thoughts

Log in now to tell us what you think this song means.

Don’t have an account? Create an account with SongMeanings to post comments, submit lyrics, and more. It’s super easy, we promise!

Back to top
explain